Paralimpiát szervezett a Máltai Szeretetszolgálat Komáromban

Hazai – 2017. szeptember 26., kedd | 11:35

„Ez a nap más, mint a többi” címmel rendeztek szeptember 23-án sportnapot és paralimpiát Komáromban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogyatékosok Nappali Intézménye és Sorstárs Támogató Szolgálata munkatársai és a szervezet helyi csoportjának önkéntesei.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A tizenegyedik alkalommal megrendezett esemény helyszíne a Petőfi Sándor Általános Iskola tornaterme és udvara volt.

A Czibor Zoltán, az aranycsapat játékosa emlékére rendezett paralimpián tizenegy csapatban 139-en vettek részt nyolc sportágban (hullahoppkarika-verseny, kosárra dobás, 50 méteres futás, sakk, kislabdadobás, zsámolyba dobás, labdagurító csapatverseny, kispályás labdarúgás). Idén először rajzversenyt is hirdettek, amelynek témája a sport volt. A versenyzők Bakonyoszlopról, Kömlődről, Tatáról,  Győrből, illetve Dunaalmásról, Révkomáromból és  Komáromból érkeztek.

A köszöntők után Sziklayné Kozma Ida gyógytestnevelő tanár vezette a bemelegítő gyakorlatokat a paralimpia résztvevőinek, majd elkezdődött a sportnap.

A versenynek idén is az volt a célja, hogy a gondozott fiatalok sportoljanak, jól érezzék magukat, motiváltak legyenek, olyan helyre is eljussanak, ahova a szülő, hozzátartozó nem tudja elvinni őket. A nap során sikerélményhez juthattak, új emberekkel ismerkedhettek, és új barátokat is szerezhettek.

A programot a fiatalok nagyon várták, hiszen egész évben készültek rá. A versenyeket ünnepélyes eredményhirdetés követte; érmeket, serlegeket és ajándékokat kapott mindenki, üres kézzel senki sem távozott. A nagyon sok támogató jóvoltából a csapatok is gazdag ajándékcsomagban részesülhettek. A Komárom Városi Sportegyesület elnökétől külön ajándékcsomagot kapott minden csapat. A közel 140 fiatal részére az ebédet is támogatók biztosították.

Az ebéd után az önkéntes segítők kézműves-foglalkozásokat tartottak a Szabadság téren, valamint a Sorstárs Támogató Szolgálat személyi segítői vércukor- és vérnyomásmérést végeztek az érdeklődőknek. Amint már több éve, idén is a László testvérek – Kata és Attila – adtak koncertet, amelyen az intézményekben gondozott fiatalok és a meghívott csapatok tagjai együtt énekeltek a színpadon a zenészekkel, és táncoltak a színpad előtt.

A paralimpián köszöntőt mondott Molnár Attila, Komárom polgármestere, Kreft-Horváth Lóránd alpolgármester és Horváth Gyula sporttanácsnok, a rendezvényen  részt vett Czunyiné Bertalan Judit kormánybiztos, országgyűlési képviselő; Molnárné Taár Izabella járási hivatalvezető; Beigelbeck Attila, a Komáromi Városi Sportegyesület elnöke, valamint Czibor Zsuzsanna, Czibor Zoltán testvére.

Forrás és fotó: Máltai.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria