Pavlics István gyémántmiséjét ünnepelték Jánosházán

Hazai – 2017. március 28., kedd | 15:11

Március 25-én, Urunk születésének hírüladása, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén mutatta be gyémántmiséjét Pavlics István székesegyházi kanonok, nyugalmazott plébános a Vas megyei város Keresztelő Szent János-templomában.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Pavlics Istvánt 1957. február 15-én szentelték pappá; betegsége miatt ünnepelték csak most évfordulót.

Hatvan, a papi szolgálatban töltött évéből negyvenöt a jánosházi plébániához kötődik: 1964 és 1976 között káplánként, 1976 és 2009 között plébánosként működött itt.

A hálaadó szentmise elején Bodorkós Imre plébános, Böjti Balázs káplán és Tóth András kisegítő lelkész köszöntötték az ünnepeltet, felolvasták Ferenc pápa áldását, illetve tolmácsolták az egyházmegyei kormányzó jókívánságait.

A szentmisében a homíliát Szabó Imre verbita szerzetes mondta, aki hosszú ideje jó barátja, egy évtizeden keresztül pedig a plébániai életben munkatársa volt Pavlics Istvánnak. Szentbeszédében a pap Krisztust hirdető feladatáról szólt, valamint a Szűzanyáról és Szent Pál apostolról mint a pap életének kiemelkedő példaképeiről.

A plébániaközösség nevében Molnár Teréz, a helyi katolikus Szent Imre Általános Iskola igazgatója köszöntötte az ünnepeltet.

A szentmise végén ünnepélyes áldásban részesültek a hívek.


Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Horváth Zoltán

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria