Pécsi Egyházmegye – Pedagógusokat és katekétákat köszöntöttek – KÉPGALÉRIÁVAL

Hazai – 2015. április 28., kedd | 15:35

A Pécsi Egyházmegye intézményeiben dolgozó pedagógusokat és katekétákat köszöntötte Udvardy György pécsi megyéspüspök április 25-én. A pedagógusszolgálat ajándék az egész világnak – mondta a főpásztor. A Pécsi Egyházmegye tudósítása.


KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A feltámadott Krisztus az örök életben él, és ezt az életet kínálja fel mindannyiunknak. Így küldi a tanítványokat: „Menjetek! Úgy küldelek benneteket én is, ahogy engem küldött az Atya. Menjetek, és hirdessétek az evangéliumot, az örömhírt.” Az evangélium mindenkinek szól. A szeretet cselekedeteivel ezt az életet már most élni tudjuk – mondta a püspök.

„Ugyanez a küldő szó hangzik el felénk az egyházban: pedagógusként és katekétaként egyaránt. Ez történik az iskoláinkban, oktatási intézményeinkben a hittanoktatás során. Napról napra elhangzik az örömhír, az evangélium egy részlete” – hangsúlyozta Udvardy György.

A pedagógus és a katekéta szolgálata ajándék az egész világnak. Mindkét szolgálat ugyanabból a krisztusi küldetésből fakad. „Ti, akik értitek a világot, segítsétek az embereket útjukon! Ismételjétek a jó hírt, hogy újból és újból elhangozzék!” – buzdította az egybegyűlteket a főpásztor.

Fotó: Kerekes Péter

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria