Pedagógiai továbbképzést tartottak Nagyváradon

Külhoni – 2017. január 17., kedd | 16:37

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye és a Katekétikai Központ meghívására Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató második alkalommal tartott pedagógiai továbbképzést a nagyváradi Posticum kulturális központban január 13-án és 14-én. A program címe „A nevelés az élet szolgálata” volt.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Több mint száz pedagógus, nevelő, illetve laikus érdeklődő jelentkezett a képzésre a nagyváradi, a szatmári és a temesvári egyházmegyéből, valamint a Gyulafehérvári Főegyházmegyéből.

A kétnapos továbbképzés fő témája a személyiségfejlesztés volt – az első napon a döntésképesség fejlesztéséről, másnap a tekintély kérdéséről esett szó. A program keretében az előadó választ kívánt adni arra, hogyan lehet tanítani, nevelni úgy, hogy ne csupán ismereteket, hanem életet alakító tudást adjunk a gyerekeknek.

Uzsalyné Pécsi Rita feleségként, négy gyermek édesanyjaként, gyakorló pedagógusként és a szakterület elismert kutatójaként keresi folyamatosan a válaszokat erre a kérdésre. Előadás-sorozatát a Schönstatt Mozgalom alapítója, Kentenich József pedagógiai rendszerére építi, amely megelőzve korát olyan irányokat határozott meg, amelyeket a modern neveléstudomány vagy az agykutatás támasztott alá.

Benedek Ramóna hitoktató, a program főszervezője köszöntötte a vendégeket, majd Böcskei László megyéspüspök tartott bevezető előadást. A főpásztor felhívta a figyelmet a Szent László-évre, amit a nagyváradi egyházmegyében is meghirdettek. Ezzel kapcsolatban Böcskei László megyéspüspök elmondta, hogy fel szeretnék hívni a figyelmet a nagy király erényeire, az építésre és a nevelésre.

Forrás: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria