Piarista öregdiák mutatta be újmiséjét a nagykanizsai Pompiliusz-búcsún

Hazai – 2017. július 20., csütörtök | 10:52

Tóth Gábor Norbertet júniusban szentelte pappá Márfi Gyula érsek Hévízen. A nagykanizsai Piarista Iskolában 2011-ben érettségizett újmisés örömmel látogatott vissza az alma materbe, hogy a templombúcsú főcelebránsa legyen és újmisés áldásában részesítse Pirrotti Szent Pompiliusz tisztelőit.

Pompiliusz vonz – állapíthatta meg bármelyik jelenlévő. Hiszen a vakáció közepén sok diák, pedagógus, család, sőt elszármazott jött el a 18. századi itáliai szentben a Jóistent ünnepelni.

Szent Pompiliusz abban a korban élt – mutatott rá az újmisés szónok –, amely a miénkhez hasonlóan nem szűkölködött magukat nagyon felvilágosultnak tartó szellemi áramlatokban. Ám ezek csak arra voltak képesek, hogy az Istentől próbálják eltávolítani az embert, hozzábilincselvén őt a földi dolgokhoz. Ezért méltán visszhangzik ma is a pompiliuszi bölcsesség: „Ami nem örökkévaló, az semmi!”

A szentmisét követően az iskolaudvaron a hagyományos kerti vacsorával – szeretetvendégséggel folytatódott a szegények iránt oly fogékony szent ünnepe.

Pirrotti Szent Pompiliusz életéről ITT olvashatnak.

Forrás: Kanizsaújság.hu

Fotó: Papp János

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria