Pozsony érseke is felhívta a figyelmet az idei Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

Kitekintő – 2020. január 3., péntek | 18:15

Stanislav Zvolenský pozsonyi érsek-metropolita, a Szlovák Püspöki Konferencia elnöke újévi hivatalos közleményében a 2020-as esztendő fontos eseményei közül a közelgő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust emelte ki, amelyre szeptember közepén hazánkban kerül sor.

„A Katolikus Egyházon belül 2020 a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus éve lesz, amelyet szeptemberben rendeznek meg Budapesten” – írta a főpásztor. Hozzáfűzte: „kihívás ez, hogyan ismerheti meg egy jelenkori katolikus hívő az Eucharisztia ajándékának értelmét saját személyes élete számára, valamint hogy közösen is erősödjünk hitünkben, hogy Jézus Krisztus hozzánk jön, s hogy az Eucharisztia által lélekben éltet minket”.

A kongresszusra való készület jegyében néhány héttel ezelőtt, advent idején tartózkodott egy teljes hétig a kongresszus vándorszimbóluma, a missziós kereszt Pozsonyban. A reggeltől estig szentségimádásra lehetőséget kínáló Szent László-templomban – amely az érseki hivatallal egybeépülve a város szívében található – magyar és szlovák hívek egyaránt imádkozhattak az ereklyéket őrző missziós kereszt közelében, sőt a templomban vasárnaponként tartott angol nyelvű szentmisén egy színes, nemzetközi közösség is csatlakozhatott a kereszthódolathoz, tudatosítva a közelgő világegyházi esemény fontosságát.

A Pozsonyban élő magyar hívek harmadik éve kapcsolódnak be az aktív felkészülésbe. Valamennyi korosztálynak számos alkalma volt ez idő alatt tájékozódni arról, milyen eseményre készülünk, bízva a készület lelki gyümölcseiben.

Forrás: Molnár Tamás pozsonyi magyar lelkész

Fotó: Jolana Sinajova; Peter Zimen/Tkkbs.sk

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria