Pünkösd a közmédiában – A Duna Televízió közvetíti a csíksomlyói búcsút

Kultúra – 2018. május 18., péntek | 18:04

Változatos műsorokkal készül pünkösd ünnepére a közmédia. Szombaton, május 19-én 11.30-tól idén is a Duna Televízió közvetíti a csíksomlyói pünkösdi búcsút.

A Duna Televízión szombaton délután 2 órától a Válaszút vándora: Kallós Zoltán öröksége című magyar művészeti műsort láthatják a nézők. 14.55-től a Jónak lenni jó – Visszatekintő kisfilmet ajánljuk; majd egy magyar filmdrámát Ranódy László rendezésében, Akiket a pacsirta elkísér címmel.

A Duna World csatornán szombaton délelőtt 10.40-től a Csángók költője – Egy csángó amerikai éjszakában című dokumentumfilmet, 15.45-től pedig a Csíksomlyói pünkösdi búcsút követhetik a nézők. Este nyolc órakor kezdődik a Dokuzóna, melyben először Zarándokút a Szentföldön, végül a Zarándokút Bosznia és Hercegovinában című nemzetiségi dokumentumfilm látható a Duna World csatornán.

Az M3 szombat estére Gaál Albert-filmekkel készül: 19.20-kor a Férfiak mesélik…, majd a Baltazárok című magyar tévéfilmet tűzi műsorára. Az M2 Petőfi TV szombat estére koncerteket tűzött műsorára: 22.45-től Little G Weevil, 00.20-tól az Interpol zenél az ifjúsági csatornán.

Vasárnap, május 20-án 11 órától evangélikus pünkösdi istentisztelet közvetítését láthatják a nézők Kiskőrösről a Duna Televízión; majd 12.50-től Jó ebédhez szól a nóta. A csatorna vasárnap 13.25-kor megismétli a Válaszút vándora: Kallós Zoltán öröksége című művészeti műsort. Gyönyörű tájakra kalauzol vasárnap délután az M5 csatorna: 17 órától a Vad vidékek – Brazília, 18 órától a Négy évszak a magyar pusztán című dokumentumfilmet kínálja.

Vasárnap este a Szent Ferenc című kétrészes olasz filmdráma első részét tűzi műsorra a Duna Televízió. Az M2 Petőfi TV vasárnapi Filmklubjában az Ébredések című amerikai filmdrámát, míg az M3 kínálatában a Szabó István rendezte Szerelmesfilm című mozit láthatják a nézők.

Pünkösdhétfőn, május 21-én 9 órától a Duna Televízió közvetíti felvételről a csíksomlyói csángó misét. Este 22 órától az Övék a mennyek országa 3. – Szíria című magyar hírműsort, 22.31-től pedig a Szent Ferenc olasz filmdráma második részét tűzi műsorra a csatorna.

Hétfőn az M5 csatornán 20.10-től A kék bolygó következő részét láthatják az érdeklődők, majd 21.15-től Richard Wagner: A walkür című háromfelvonásos zenedrámáját élvezhetik a Kárpát-medence egész területén ingyenesen, akár HD felbontásban is az M5 csatorna nézői. Az M2 Petőfi TV ifjúsági csatorna kínálatában hétfő este 21.05-től látható a 7kor nálam! Dallos Bogival és Weisz Fannival; majd 22.40-től az Akusztik, benne Molnár Tamás szerzői estje.

Forrás: MTVA Sajtóosztály

Fotó: MTI

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria