Püspöki köszöntés a párKatt.hu katolikus társkereső harmadik születésnapjára

Hazai – 2016. február 12., péntek | 10:55

A párKatt.hu katolikus társkereső oldal harmadik születésnapját ünnepli február 14-én. Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családpasztorációért felelős tagja születésnapi köszöntőjében kitartásra buzdítja a honlap szerkesztőit és a társkeresőket.

Korunk jellemzője a döntésképtelenség, az individualizmus. Sokan megelégednek a virtuális találkozásokkal, mert félnek a döntéstől, az életre szóló elköteleződéstől. Ugyanakkor még többen szenvednek a magánytól, hogy nem találják a társukat. Magam is havonta mondok szentmisét azokért, akik párkapcsolatra várnak, vágynak. Társadalmunk széteső értékrendű. Nehéz egymásra találniuk azoknak, akik a párválasztásnál nem csak a küllemre vagy valamely járulékos tulajdonságra figyelnek.

Vannak olyanok, akik keresik a hívő, gondolkodásukkal azonos értékrendű társat, akiben komoly szándék él a felbonthatatlan, életre nyitott házasságra. Szükségünk van azokra az oázisokra, találkozási pontokra, ahol remény szerint olyanokkal találkozhatnak a keresők, akik vállalják az igazi szeretetkapcsolatot, ahol eljut a személy a személyhez, ahol az én-te kapcsolat odáig bontakozik, hogy mindketten ki tudják mondani a kölcsönös odaajándékozás boldogságában: „mi”.

A párKatt a három év alatt sokaknak volt támasza, sokak örömén munkálkodhatott. Hálával nyugtázzák a honlap felelősei azokat a boldog embereket, akik megtalálták párjukat, akik azóta megköthették házasságukat, és már együtt örülhetnek megszületett gyermekeiknek.

Többen vannak közülük, akik a magány sebeiből gyógyulva követik annak az egynek a példáját, aki visszament Jézushoz, és megköszönte gyógyulását. Azokra gondolok, akik veszik a fáradságot, és boldog házasságuk tapasztalatát megosztják a párKattal, hogy reményt, bátorítást nyújtsanak azoknak, akikben még csak a vágy él és álomként létezik a boldog házasság.

Köszönöm a Jóistennek, hogy Magyarországon is gyökeret verhetett ez a kezdeményezés. Köszönöm mindazok munkáját, akiknek volt bátorságuk elkezdeni, volt erejük folytatni, és keresik a módját, hogy a jövőben még hatékonyabban tehessenek embertársaikért.

A párjukat már megtalálóknak kívánok sok-sok leleményt, egymásra figyelést, áldozatos másikra figyelő készséget; a honlap szerkesztőitől pedig kérem, ne fáradjanak el munkájukban!

Bíró László püspök

* * *

A hívő, katolikus értékrendű egyedülállók egymásra találását segítő párKatt.hu portál 2013. február 14-én indult. Az indulás óta több ezer egyedülálló regisztrált, akiknek harmada teljesen aktív taggá is vált.

2015 júliusában megújult a honlap informatikai rendszere és megjelenése, szolgáltatásai számos funkcióval bővültek. A keresztény emberképen alapuló párTeszt kitöltői értékes támpontokat kapnak az ismerkedéshez. A közösségteremtést szolgálják a chat, a fórum, a különféle színvonalas programok. Szellemileg-lelkileg gazdagítóak a honlapon megjelenő írások.

A honlap működtetéséhez és állandó felügyeletéhez szükséges forrást a tagdíjak jelentik, ami egyben hatékony eszköz is a csak szórakozni vágyók kiszűrésére. A nehezebb anyagi helyzetben lévőket időről időre előfizetési akciók segítik. A harmadik születésnapon is ilyen örömteli meglepetésre számíthat minden tag és csatlakozni vágyó.

Forrás: PárKatt.hu

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria