Püspöki szentmisével ünnepelték a homrogdi templom búcsúját

Hazai – 2017. június 21., szerda | 14:09

A homrogdi Krisztus Teste és Vére templom búcsújának ünnepén, június 18-án, vasárnap Ternyák Csaba egri érsek mutatott be ünnepi szentmisét.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Beszédében a főpásztor rávilágított arra, hogy az Úr Jézus Krisztus nem hagyott minket magunkra, hiszen itt van velünk minden szentmisén, és magunkhoz vehetjük, ahogyan Ő azt kétezer évvel ezelőtt megígérte, és a papokat felhatalmazta arra, hogy kiszolgáltassák az Eucharisztiában az ő testét és vérét.

A szentbeszédet követően Ternyák Csaba emlékeztetett, hogy Ferenc pápa milyen nagy megtiszteltetésben részesítette a Magyar Katolikus Egyházat, hogy a nemzetközi eucharisztikus kongresszus 2020-ban, immár másodszor, Magyarországon kerülhet megrendezésre. Továbbá buzdította a híveket arra, hogy az elkövetkezendő három évben egyre inkább erősödjenek az Eucharisztia tiszteletében és szeretetében, mely különösképpen fontos kell, hogy legyen a homrogdiak számára, hiszen az Egri főegyházmegyében itt található az egyetlen, Krisztus szent testének és vérének szentelt templom. „Minden forrásom belőle fakad” (Zsolt 87) – zárta prédikációját a kongresszus mottójával Ternyák Csaba egri érsek.

A szentmisét követően az Eucharisztia tiszteletére megtartott körmeneten vettek részt a hívek. 

Forrás és fotó: Egri főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria