Püspöki szentmisével ünnepeltek a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban

Hazai – 2020. január 28., kedd | 12:44

A Szombathelyi Egyházmegye területén működő Kórházlelkészi Koordinációs Iroda és a Zala Megyei Szent Rafael Kórház közös ünnepén, január 19-én Székely János püspök mutatott be szentmisét a zalaegerszegi kórház kápolnájában Boldog Batthyány-Strattmann László emlékére.

1931. január 22-én született Batthyány-Strattmann László. A „szegények orvosa” ingyen gyógyította és a mindennapokban is támogatta az anyagiakban szűkölködő betegeket.

Az emlékére január 19-én, vasárnap a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában bemutatott koncelebrált szentmisén részt vett az újonnan kinevezett kórházlelkész, Nyisztor Krisztián; Fliszár Károly volt zalaszentbalázsi plébános, Molnár János zalaegerszegi plébános, valamint Nagy Tamás atya, aki kántorként szolgált a szertartáson.

Az ünnepi eseményen a betegek és a vendégek mellett jelen volt a kórház főigazgatója, Halász Gabriella, továbbá a vezetőség több tagja.

A kórházkápolna kicsinek bizonyult, a hívek egy része kivetítőn követte a szertartást.

Székely János püspök a szentmise prédikációjában megemlékezett Boldog Batthyány-Strattman Lászlóról, aki „orvos volt a hercegek között, és herceg az orvosok között”. Áldozatos segítő szeretete, ragyogó családi élete követendő a hívek számára – emelte ki a főpásztor. Szentbeszédében a szombathelyi megyéspüspök Árpád-házi Szent Margitról is megemlékezett, aki életét áldozatos szeretetben és alázatban szentelte Magyarországért.

*

Agapéval folytatódott az ünnepi esemény a zalaegerszegi kórházban, ahol hálával emlékeznek a tragikus hirtelenséggel elhunyt Takács András atyára, aki oly sokat tett a kórház lelkipásztoraként. Szolgálatát Nyisztor Krisztián atya elkötelezetten folytatja.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban is működnek majd önkéntes beteglátogatók. Az érdeklődők számára a Szombathelyi Egyházmegye kórházlelkészi koordinációs irodája indít beteglátogató-képzést.

Jelentkezés és információ a jozsef.frikk@gmail.com e-mail-címen.

Forrás : Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria