Rajz- és fotópályázat Mátyás királyról gyermekek számára

Kultúra – 2018. március 10., szombat | 12:04

A veszprémi Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény a Mátyás király emlékévhez kapcsolódóan hirdet rajz- és fotópályázatot óvodások, általános iskolások és középiskolások számára.

A főegyházmegyei gyűjtemény Mátyás, az igazságos címmel hirdet rajzpályázatot óvodások (I. korcsoport) és 1–4. osztályos általános iskolás diákok (II. korcsoport) számára. Felső tagozatos (III. korcsoport) és középiskolás (IV. korcsoport) fiatalok a Reneszánsz művészet, egyházművészet és szerzetesrendek Mátyás király korában, valamint a Mátyás király és az Oszmán Birodalom című pályázatokra nyújthatják be alkotásaikat, képző- vagy fotóművészet kategóriában.

A gyűjtemény a Veszprémi Főegyházmegye óvodásai, általános és középiskolás diákjai, valamint a főegyházmegyéhez kötődő gyermekek és diákok számára hirdeti meg pályázatát.

A pályázatra rajzokat, különböző festészeti technikával készült alkotásokat, különböző grafikai eljárással készült rajzokat, valamint batik-, kollázstechnikával készült alkotásokat, illetve fekete-fehér és színes fotókat várnak.

Az elkészült pályamunkákat április 20-ig lehet elküldeni a következő címre: Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény, 8200 Veszprém, Vár u. 35. A borítékra, csomagra kérjük, írják rá: Mathias Rex.

A pályázatok eredményhirdetése és a pályázatra érkezett munkák bemutatása
a Gizella-napok programsorozat keretében lesz, május 12-én, szombaton 16 órakor a veszprémi Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény Tejfalussy kanonoki épületében (Veszprém, Vár u. 35.).

Forrás:  Veszprémi Főegyházmegye

Fotó: Veszprémi Főegyházmegye; Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria