Rangos kerületi elismerésben részesült Hollai Antal plébános

Hazai – 2016. március 12., szombat | 13:45

Hollai Antal († 2014) pápai káplán, egykori esztergomi spirituális, címzetes apát, esperes, albertfalvi plébánost a XI. kerületi Újbuda Önkormányzata „Pro Communitate Újbuda posztumusz” díjban részesítette március 15. alkalmából.


Hollai Antal a díjat „az Albertfalvi Szent Mihály Plébánián végzett kimagasló munkásságának, a gyermekek és az ifjúság körében végzett hitoktatói, szociális és közösségépítő tevékenységének” elismeréseként kapta.

A díjat a 2014-ben, 56 évesen elhunyt Antal atya édesapja, Hollai Ferenc vette át Simicskó István honvédelmi miniszter, kerületi országgyűlési képviselőtől és Hoffmann Tamás polgármestertől a Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban rendezett március 15-i ünnepségen.

Hollai Antal 2001-től haláláig, 2014-ig volt Albertfalva plébánosa és a budai-déli espereskerület esperese. Kimagasló életútjának nemcsak a plébániai közösség, de az egész kerület is tanúja volt, sőt – mint a lelki élet nagy mesterét – országszerte ismerhették kiváló szentbeszédeiről, bibliaóráiról és lelkigyakorlatairól. A Magyar Kuríron rendszeresen jelentek meg elmélkedései a vasárnapi evangéliumokról.

Életének és papi szolgálatának rangos kerületi elismerése legyen ünnep és buzdítás valamennyiünk számára!

Forrás: Wappler Ádám

Fotó: Karitaszkozpont.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria