Regionális karizmatikus találkozót tartottak Alcsútdobozon

Hazai – 2016. május 4., szerda | 15:35

„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy mindaz, aki őbenne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen” (Jn 3,16) mottóval rendezték meg április 30-án, szombaton a Fejér megyei Alcsútdobozon a 18. regionális karizmatikus találkozót.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Az alcsútdobozi Mustármag Közösség által szervezett találkozó elején Cseh Kornél, a közösség vezetője köszöntötte a jelenlevőket. Elmondta, a karizmatikus megújulás is meghallotta a Szentatya hívását az irgalmasság szentévében, ezért választották mottóul a jánosi idézetet. „Mi, mint az egyház tagjai, csatlakozunk a szentévhez, mert tudjuk, hogy a legnagyobb ajándék a szeretet, ahogy Pál írja. Bár nincs felsorolva a Szentlélek hét ajándéka között, de Pál nyomán mondhatjuk, ez a karizmák csúcsa. Csak Isten szeretetét befogadva tudunk szeretni.”

Nyuli Gábor, aki a Damian Stayne által alapított Cor et Lumen Christi közösség magyar ágának vezetője, tanúságában arra biztatott, ne álljunk ellen a Szentléleknek, aki folytonos megújulásra hív bennünket, hanem hagyjuk, hogy olyan utakra vezessen, ahová csak Ő akar. Kérjük napi imádságunkban, hogy történjen olyan csoda, amely által megtapasztaljuk Isten szívünk mélyébe hatoló szeretetét.

Az eseményen Spányi Antal székesfehérvári püspök mutatott be szentmisét a részt vevő papsággal. A főpásztor a Szentlélek szerepét hangsúlyozta, hogy az irgalmasság Istenével találkozhassunk, aki megbocsátja bűneinket. Hozzátette: Tegyük mérlegre kapcsolatainkat az emberekkel, Istennel, az egyházzal, és kérjünk bocsánatot, ha vétkeztünk. Megtisztulva kövessük a Lélek indítását, amely tanúságtételre szólít bennünket, olyan tanúságra, amelyben Krisztussal egységben, az Ő szavait hirdeti a világban.

A délután tanúságtételekkel kezdődött: egy megtérés története azt példázta, hogy a Szentlélek számára nincs akadály, saját szobánkban is megszólíthat, betölthet bennünket, ha kinyitjuk a szívünket. A résztvevők hallhattak arról, hogy az evangelizációban elfáradtakat miként újítja meg Isten, és hívja újra a megszentelődés útjára, valamint arról is, hogy aki titokban Istenhez akar tartozni, előbb-utóbb egy keresztény közösséggel fog találkozni.

Kunszabó Zoltán diakónus, a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás Nemzeti Szolgáló Bizottságának elnöke tanúsága elsősorban azokhoz szólt, akik erőtlenné váltak, mert már nem tapasztalják életükben a Lélek gyümölcseinek bő termését. Arra buzdított, merüljünk el újra az evangélium örömében, amely képes megvilágítani küldetésünket. Emlékezzünk az első szeretetre, de ne a nosztalgikus érzések kedvéért, hanem azért, hogy megmaradjunk Jézus szeretetében.

A találkozón a Csiszér László vezette Új Jeruzsálem dicsőítő csapat is közreműködött.

Forrás, fotó és videó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria