Rendhagyó hittanórát tartottak a nagybecskereki püspökségen

Külhoni – 2017. június 14., szerda | 9:03

Első és második osztályos hittanosokat látott vendégül a püspökség épületében Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök június 7-én.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A látogatás apropója az egyházmegyei Mária-évben meghirdetett képzőművészeti pályázat nagydíjának átadása volt. A nyertes, Berta Karolina első osztályos tanuló betegség miatt sajnos nem lehetett jelen a május 6-án tartott díjátadón. Hitoktatója, Juhász Irén, aki a nyertes akvarellsorozat elkészítésére buzdította, szerette volna, ha a többi díjazotthoz hasonlóan diákja is személyesen megismerkedik a megyéspüspökkel. A főpásztor is szívesen találkozott az ügyes kezű, máriás lelkületű kislánnyal, így meghívta őt hittanos társaival és hitoktatójával együtt egy rendhagyó hittanórára a püspökségre.

A foglalkozást Német László rendtársa, Ohoiledwarin Elias verbita szerzetes tartotta. Gitárral kísért vidám énekével minden gyermeket Isten dicsőítésére buzdított.

Német László püspök gratulált Berta Karolinának, akinek alkotásait a zsűrizést vállaló Léphaft Pál karikaturista a legjobbnak ítélte. A kislány – akit édesanyja és egy évvel fiatalabb kishúga is elkísért – oklevelet, valamint könyv- és édességcsomagot kapott szorgalmáért és ügyességéért. A jelen lévő többi hittanost egy-egy csokoládéval ajándékozta meg a főpásztor.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria