Rendkívüli ülést tartottak a Vatikánban a járvány második szakaszáról

Kitekintő – 2020. április 25., szombat | 10:03

A vatikáni államtitkár részvételével a Szentszék dikasztériumainak és intézményeinek vezetői április 22-i megbeszélésükön úgy döntöttek, hogy fokozatosan indítják újra a megszokott szolgáltatásokat a fertőzés megelőzésére vonatkozó egészségügyi óvintézkedéseket tiszteletben tartva.

„Április 22-én, szerdán délelőtt a régi szinódusi aulában Pietro Parolin bíboros államtitkár elnökletével rendkívüli ülést tartottak a szentszéki dikasztériumok és intézmények vezetői. A találkozó célja az volt, hogy áttekintsék a vírus okozta vészhelyzet második szakaszát, amely május 4-től kezdődik. A tanácskozáson hangsúlyozták a Szentszék által végrehajtott erőfeszítéseket a válság fenntartható kezelése érdekében. Ezenkívül a rendes működés fokozatos újraaktiválásáról döntöttek, továbbra is megtartva az egészségügyi óvintézkedéseket a fertőzés korlátozására, hogy biztosítani tudják a pápa és az egyetemes egyház szolgálatát” – szól a rendkívüli ülésről kiadott szentszéki közlemény.

Matteo Bruni szentszéki szóvivő április 20-án jelentette be, hogy kilencre emelkedett a Vatikánban megfertőződött személyek száma. Az érintettet kórházba szállították, ahol megfigyelés alatt tartják. Elvégezték a szükséges fertőtlenítést és ellenőrizték, hogy kikkel került kapcsolatba azon az egy napon, amikor a munkahelyén dolgozott az elmúlt két hétben. A kontaktok teszteredménye negatív lett.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: ANSA

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria