Rózsafüzér-társulatok espereskerületi találkozóját tartották Szilágysomlyón

Külhoni – 2018. május 15., kedd | 9:01

„Oltalmad alá futunk, Istennek Szent Anyja” – ezzel a mottóval rendezték meg május 5-én a szilágysomlyói espereskerület rózsafüzér-társulatainak találkozóját a partiumi Szilágysomlyón, amelyen több mint száz társulati tag vett részt.

A program elején Kuglis Gábor Levente helyi plébános köszöntötte a jelenlévőket, majd Tímár Asztrik kaplonyi ferences házfőnök, plébános tartott előadást. Ismertette a Mária-tisztelet történetét az ókortól kezdve egész napjainkig. Külön kitért arra, hogy Jézus Anyja felekezeti hovatartozásuktól függetlenül nagyon sok művészt inspirált. A művészeti alkotások – az irodalomtól a festészetig – a mai napig tanúskodnak a Mária-tisztelet évszázadairól.

Az előadás után a résztvevők átvonultak a templomba, ahol elimádkozták a rózsafüzért. A tizedek között elmélkedéseket olvastak fel a különböző településekről érkezett társulati tagok. A rózsafüzért szentmise követte, amelyen a homíliát Tímár Asztrik ferences mondta.

A szentmise után egy kis meglepetésben volt része a vendégeknek: Garamvölgyi Anett felkészítésével hittanos gyermekek anyák napi műsorral kedveskedtek az anyukáknak, nagymamáknak.

A találkozót a loretói litánia elimádkozása zárta.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria