Rózsafüzér-társulatok találkozója Nagyszebenben

Külhoni – 2014. október 15., szerda | 11:20

A Szeben-Fogaras-Erzsébetvárosi Esperesi Kerület rózsafüzér-társulatainak találkozóját október 11-én, szombaton tartották a nagyszeben-belvárosi Szentháromság-templomban – adta hírül a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség honlapja.


Az évente megrendezett találkozóra idén a segesvári, a medgyesi, a kiskapusi, a bólyai, a szentágotai, a fogarasi, a szeben-teréziánumi és a szeben-belvárosi plébániákról érkeztek hívek, illetve a petrillai Szent Borbála Egyházközség néhány tagja is részt vett a lelki napon. Böjte Csaba elmélkedésében a Szent Család példáját és áldozatát tekintve arra kérte a jelen lévő híveket, hogy vállalják a keresztény élettel járó áldozatokat.

A találkozó további része a ferences templomban zajlott az örvendetes szentolvasó titkain elmélkedve. A Boldogságos Szűz Mária tiszteletére bemutatott szentmise után a meghívott és helybéli rózsafüzér-társulati tagokat a plébánia belső udvarán vendégelték meg. A szeretetvendégség végén a hívek köszönetet mondtak Raicea Oskar főesperes-plébánosnak, amiért lehetővé tette a találkozót, vállalva annak anyagi áldozatait is.

Fotó: Rómkat.ro

Magyar Kurír