Sepsiszentgyörgy kétezer ingyenes szálláshelyet ajánl fel a pápalátogatás idejére

Külhoni – 2019. február 15., péntek | 13:54

Sepsiszentgyörgy kétezer szálláshelyet ajánl fel a város iskolai kollégiumaiban és sportlétesítményeiben Ferenc pápa június elsejei csíksomlyói látogatásának időszakára – jelentette be február 14-én tartott sajtótájékoztatóján Antal Árpád, a székelyföldi város polgármestere.

Amint az Agerpres hírügynökség és a Maszol.ro portál is idézte: az önkormányzat ingyenes szálláshelyeket ajánl fel, és arra is készül, hogy teával, zsíros kenyérrel is megvendégelje a zarándokokat.

A településvezető ugyanakkor reményének adott hangot, hogy a Sepsiszentgyörgyön élők is befogadnak zarándokokat. Mint mondta, azt szeretné, hogy a székelyföldi emberek megmutassák, milyen a székely vendégszeretet.

„Segítségnyújtással hasznosabb lesz az élmény, mint a rövid távú haszonszerzéssel. Sikertörténet lehet, ha minél többen csatlakoznak a sepsiszentgyörgyi önkormányzat ingyenes szálláshely-felkínálásához, hiszen a pápalátogatás alkalmával megmutathatjuk Székelyföld igazi arcát azoknak is, akik ezt nem akarják meglátni” – idézte Sepsiszentgyörgy polgármesterét a Maszol.ro portál.

Forrás: MTI

Fotó: Csíksomlyó/Facebook

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria