Speciális nevelési igényű diákok karácsonyoztak a székesfehérvári püspökségen

Hazai – 2015. december 21., hétfő | 9:01

A martonvásári készségfejlesztő szakiskola és diákotthon lakói a Fejér Megyei Iparkamara meghívására érkeztek december 15-én Székesfehérvárra, ahol találkoztak Spányi Antal megyéspüspökkel, majd meglátogatták az egyházmegye intézményeit.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a martonvásári székhelyű Fejér Megyei Önkormányzat Pápay Ágoston Általános Iskolája, Készségfejlesztő Speciális Szakiskolája és Diákotthona tanulói, tanárai és nevelői karácsonyi ünnepségen és színes programokon vehettek részt Székesfehérváron.

Az iparkamara elnöke, Radetzky Jenő meghívására a Gazdaság Házában tartott karácsonyi ünnepségbe bekapcsolódott Spányi Antal megyéspüspök. A főpásztor rövid hittanórát tartott a készségfejlesztő szakiskola diákjainak. Az interaktív előadást rövid imával zárták. Az ünnepség végén átadták az iparkamara és az egyházmegye ajándékait az oktatási intézmény vezetőjének, Orbánné Molnár Anikónak.

A diákok ezután megtekintették a XIII. betlehemi szép csillag kiállítást a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, végül az Adventi Udvarban tett séta zárta székesfehérvári programjukat.

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye

Fotó: Lakata Pál, Molnár Viktória

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria