A szalézi rendfőnök videoüzenete Mária, a keresztények segítsége ünnepe alkalmából

Megszentelt élet – 2016. május 25., szerda | 12:30

Mária, a keresztények segítsége ünnepe előestéjén, május 23-án tették közzé a szalézi rendfőnök, Ángel Fernández Artime legújabb videoüzenetét, amelyben üdvözletét küldi minden szerzetestársának és az egész Szalézi Családnak Valdoccóból, a szalézi világ szívéből.

Ez nemcsak egy üzenet jókívánságokkal, hogy emlékeztessen minket, milyen fontos ünnep a szalézi világban május 24., hanem meghívás is, hogy elmélyítsék karizmájuk máriás dimenzióját, mert ez az, „ami igazán megérinti a szívünket, és a mód, ahogyan neveljük a fiatalokat az egész világon”.

Don Bosco utódja, Ángel Fernández Artime nagy lelkesedéssel és szenvedéllyel beszél Máriáról, a keresztények segítségéről, és úgy mutatja be mint a szalézi karizma és a szalézi munka egyik alappillérét.

„Lehet valaki odaadással Mária iránt, vagy nem, de nekünk Mária, a keresztények segítsége jelenti hivatásunk máriás dimenzióját. Ez a dimenzió abból az érzésből fakad, hogy ő a mi édesanyánk, és a bizonyosságból, hogy elkísér minket lelkipásztori feladatainkban, ami megszilárdítja bennünk azt a tudatot, amint Don Bosco szokta mondani, hogy nem mi, hanem ő az, aki tesz mindent, és ez továbbra is így van” – fogalmaz videoüzenetében a szalézi rendfőnök.

Ángel Fernández Artime köszöntése végén minden szalézihoz fordul, figyelmeztetve, hogy ne zavarják meg őket a szervezeti aggályok, és soha ne helyezzék a fiatalokat a második helyre.

A szalézi rendfőnök videoüzenete elérhető a YouTube videómegosztó ANS csatornáján, az eredeti spanyol mellett eddig több mint huszonöt nyelven feliratozva.

Forrás, fotó és videó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír