Szegedre is megérkezett a betlehemi láng

Hazai – 2015. december 20., vasárnap | 16:04

A béke szimbólumaként érkezett december 18-án este Szegedre a betlehemi Születés Templomából származó láng, amely Bécsből Temesvárba tartó útja során érintette a dél-alföldi várost.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A hagyománynak megfelelően Kiss-Rigó László a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke, valamint Lukács János dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fogadta a lángot a szegedi dómban, amelyet a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató fiataljai adtak át –Kothencz János főigazgató vezetésével – a fogadalmi templom kapujában. Ezt követően a Készenléti Rendőrség Zenekarának rézfúvós együttese adott koncertet, majd Lukács János és Kiss-Rigó László köszöntötte a vendégeket.

A rendezvényt követően minden résztvevő a betlehemi lángot jelképező mécsessel a kezében térhetett haza otthonába.

Amikor az ENSZ 1986-ot a béke évének nyilvánította, az osztrák Habsburg Rudolf Cserkészcsapat ötlete alapján a betlehemi Születés Templomában égő láng lett a béke szimbóluma. Azóta egy-egy gyermek indul el Bécsből minden esztendőben Jézus születésének helyszínére, cserkészek kíséretében,  és lángot vesz a Születés Templomának örökmécseséből. A lángot lámpásba zárják, és Bécsben átadják a cserkészszövetségek képviselőinek, akik gondoskodnak arról, hogy a béke szimbóluma eljusson a világ minden tájára.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: Gémes Sándor/Szegedma

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria