Szegényekkel ebédelt Ferenc pápa

Ferenc pápa – 2019. november 17., vasárnap | 19:29

November 17-én, az Úrangyala imádságot követően Ferenc pápa is részt vett azon az ebéden, melyet a vatikáni VI. Pál aulában tartottak: mintegy ezerötszáz rászoruló számára terítettek asztalt.

A közös ebéd kezdetén Ferenc pápa személyesen köszöntötte az egybegyűlteket: „Jó napot mindenkinek! Isten hozott benneteket, köszönöm, hogy itt vagytok! Kívánom, hogy az Úr áldjon meg ma mindnyájunkat, áldja meg családjaitokat ezen a baráti összejövetelen, ezen az ebéden. Köszönöm, és jó étvágyat!”

A meghívottak százötven nagy asztal köré telepedtek le, vendéglátásukról a római Cares szolgáltató intézmény gondoskodott. Ötven önkéntes szolgálta fel az egyszerű ebédet, mely a következő fogásokból állt: lasagna, gombakrémes csirkefalatok krumplival, édesség, gyümölcs és kávé.

Az ebéd végén minden vendég ajándékcsomagokat kapott, mely száraztésztát és olíva olajat tartalmaz, a La Molisana cég és a Coldiretti őstermelő-szövetkezet ajándékaként.

*

A vatikáni eseménnyel egy időben Olaszországban, Európa-szerte és a világ számos pontján egyházi közösségek látták vendégül rászoruló testvéreiket.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria