Székesfehérváron bejelentették a Szent István-díj idei kitüntetettjét

Hazai – 2016. augusztus 10., szerda | 15:28

A kitüntetést 13. alkalommal adják át augusztus 18-án, 18 órakor a székesfehérvári Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

Az Államalapító Szent István Érdemrend és Díj Alapítvány kuratóriuma a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is megnevezte a díjazott személyét a sajtó nyilvánossága előtt. A kuratórium tagságát Csurgai-Horváth József, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Levéltára igazgatója és Karsai Béla, a Karsai Műanyagtechnika Holding Zrt. elnöke képviselte. A döntést Spányi Antal megyéspüspök, az alapítvány elnöke jelentette be.

Csurgai Horváth József a tájékoztatón elmondta: „Az Államalapító Szent István Érdemrend és Díj Alapítvány kiemelt célja a Szent István-i keresztény értékrend megismertetése és elfogadtatása a társadalom széles körében; valamint bemutatni és példaként állítani az ilyen életet élőket a város és az egész magyar nemzetközösség tagjai számára.” Hozzátette. „Az Államalapító Szent István-emlékérem és díj egyéni teljesítmény vagy kiemelkedő közösségi értékek elismeréseként adományozható. A díjjal érem, diploma és pénzjutalom jár, amelyet minden évben a Szent István-i ünnepkör keretében, augusztus hónapban adnak át a Királyi Napok keretében.”

A díjat idén is olyan székesfehérvári polgár kapja, aki kivételes teljesítményt felmutató munkásságával, kiemelkedő emberi kvalitásaival érdemelte ki a legkiválóbbaknak járó elismerést. „Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója igazi pedagógus lélek, a család és a gyermekek szeretete az egyik legfontosabb érték az életében” – méltatta Spányi Antal püspök a díjra felterjesztettet. „A mára kiválóan működő Gyermekvédelmi Központ rászoruló, nehéz sorsú gyermekeknek szerető környezetet, mintát és példát ad. Az intézmény valóban missziót tölt be az igazgatónő vezetésével. Az Államalapító Szent István Érdemrend és Díj Alapítvány kuratóriuma méltán jelölte őt a rangos elismerésre” – hangsúlyozta a megyéspüspök.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria