Szent Erzsébet-napi ünnepséget tartott a szombathelyi karitász

Hazai – 2016. november 29., kedd | 9:01

November 26-án, szombaton Szent Erzsébet napjához kapcsolódóan ünnepséget tartott a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász. Az ünnepi szentmisén, amelyet Veres András győri megyéspüspök celebrált, elismeréseket adtak át a szervezet önkénteseinek és a működésüket támogató vállalkozásoknak.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Minden évben Árpád-házi Szent Erzsébet napjához közel tartják a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász ünnepségét, amelyen hálát adnak az elmúlt évért. A szombathely-szőllősi Jézus Szíve-templom adott otthont az idei találkozónak, amelyen a Katolikus Karitász megalapításának 85., illetve újjászervezésének 25. évfordulójáról is megemlékeztek. Az ünnepi alkalomra az egyházmegye minden részéből érkeztek önkéntesek.

A világ ma is csodálattal tekint a Katolikus Karitász védőszentjének életére. Erzsébet mindössze 24 évet élt, és ez elégnek bizonyult arra, hogy halála után négy évvel az egyház hivatalosan is elismerje életszentségét és példaként állítsa minden Krisztus-követő elé a világban. Az ő szellemében végzik áldozatos munkájukat a szervezet munkatársai mindennap, és segítenek ott, ahol szükség van rá.

Veres András győri megyéspüspök szentbeszédében kiemelte: a mai embert az e világi gondok túlzottan lekötik. Figyelmét nem tudja feladataira irányítani. Csak az evangélium lehet az az erő, amely a szíveket, lelkeket Istenhez emeli. A szeretet tudja az embert igazán szabaddá, szárnyalóvá tenni, és megtanítja odafigyelni a másikra. Hozzátette: segíteni másokon közösségben lehet igazán, mert ettől hatékonyabb lesz az elvégzendő munka. Ez viszont azt jelenti, hogy a karitász munkatársainak is feladatuk állandóan növelni a tagság létszámát, új embereket meghívni a segítő szolgálatra. Így mások is megtapasztalhatják, amikor segítenek valakin, azzal maguk is gazdagodnak.

Az elmúlt években, évtizedekben végzett áldozatos munkájukért idén is elismerő oklevelet vehettek át a karitász önkéntesei Veres András megyéspüspöktől és Császár István egyházmegyei kormányzótól. Tíz plébániai karitászmunkatárs kapott kitüntetést 25 éves munkájáért. A tízéves nardai karitásztábor tizenöt önkéntes munkatársát is dicsérő oklevéllel és egy vörösréz rózsacsokorral köszöntötte Veres András. Emellett négy cégnek, vállalkozónak is megköszönték önzetlen segítségét.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye; Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria