Szent László-focitornát rendeztek Szegeden

Hazai – 2017. március 21., kedd | 12:44

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökség CsaládKözPontja által szervezett tornán hat csapat vett részt március 18-án a szegedi Piarista Gimnázium tornatermében. Első helyezést a makói SZIGNUM csapata ért el.


A torna célja az volt, hogy közösségi alkalmat teremtsenek a férfiak számára. Mint azt a szervezők nevében Piros Adorján elmondta, a szurkolóknak köszönhetően is emelkedett hangulatban zajlott az esemény; igazi küzdelemben játszották végig a mérkőzéseket, így alaposan elfáradtak az egyházi, plébániai közösségek tagjaiból álló csapatok és a meccseket követően jóízűen fogyaszthatták el a pörköltet. „A visszajelzések alapján is elmondhatjuk, hogy a résztvevők jól érezték magukat, és örültek, hogy egy egyházi szervezet csapataként vehettek részt ezen a tornán” – fogalmazott Piros Adorján.


Ami az eredményt illeti, a szervezők igyekeztek hangsúlyozni azt, hogy minden résztvevő győztesnek számít, ezért minden csapat Szent László-érmet és oklevelet kapott. A harmadik helyezett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat FC lett, a második a szeged-belvárosi plébánia csapata, míg a kupát a makói Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium SZIGNUM csapata szerezte meg. A csapatok tagjai hetesrúgó versenyen is összemérték erejüket, ebbe Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye megyéspüspöke is bekapcsolódott. A résztvevőkben már a nap folyamán felmerült, hogy jövőre is legyen egy ilyen jellegű torna, így szándék szerint 2018-ban is találkoznak a csapatok.


Forrás és fotó: Szegedma.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria