Szent Márton-napi szavaló- és rajzverseny a veszprémi Padányi-iskolában

Hazai – 2017. november 15., szerda | 13:40

A veszprémi Padányi Katolikus Iskolában november 11-én, szombaton rendezték meg a hagyományos főegyházmegyei szavaló- és rajzversenyt Szent Márton ünnepéhez kapcsolódva, az iskola névadó püspökére, Padányi Biró Mártonra is emlékezve.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az esemény megnyitóján Szabó László Miklós igazgató hangsúlyozta, hogy mindenki nyertes, aki részt vesz ezen a megmérettetésen, hiszen iskolája legjobbjaként lehet jelen. A főegyházmegyei szavaló- és rajzversenyt Márfi Gyula veszprémi érsek nyitotta meg a versenyzőket, tizenöt iskola nyolcvanöt tanulóját köszöntve. Az érsek beszédében kiemelte, az istenes versek olvasása, szavalása – a szentbeszédekben is – közelebb tud vinni minket Istenhez, és szebbé teszi életünket.


A szavalóversenyen három kategóriában (3–4. osztály, 5–6. osztály, 7–13. évfolyam) értékelték a versenyzők teljesítményét.

Az idei verseny kötelező témája a kisebb diákoknak (3–4. és 5–6. osztály) a család volt, a 7–13. évfolyamos résztvevők számára pedig az istenes versek. Minden versenyző készült második verssel is, amit szabadon választhatott.


A rajzverseny hagyományosan az iskolában kezdődött, és az alkotások elkészítésére minden diáknak 120 perc állt rendelkezésére. Az idei kötelező téma kapcsolódott a Szent László-évhez, így a lovagkirály legendáiból meríthettek az ifjú alkotók.

A 2017-es főegyházmegyei szavaló- és prózamondó verseny eredményei ITT olvashatók.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria