Élőképpel és libasimogatóval emlékeztek Szent Mártonra a sárvári iskolások

Kishírek – 2017. november 15., szerda | 15:35

November 9-én lampionos felvonulás indult a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola főbejáratától a Szent László-plébániatemplomba. A felvonulás egy egész napos rendezvény záróeseménye volt: az iskola diáksága a napot Szent Márton ünnepének jegyében töltötte.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A tízórai szünetben libazsíros kenyérrel várták a gyerekeket, majd „Szent Márton” végigjárta az osztályokat, és „csokitalentumokat” osztott a diákoknak, azt jelképezve, hogy születésünkkor mindannyian talentumokkal születünk, amelyekkel jól kell gazdálkodni. Az iskola belső udvarában „libasimogató” is várta a gyerekeket.

Az esti felvonuláshoz óvodások is csatlakoztak, akik számára pedagógusaik készítették a lampionokat. A felvonulást a szent vezette, akit a helyi fúvósegyüttes, az iskola énekkara, a Sárvári Oratórikus Kórus énekesei és a többi diák kísért lámpásokkal. A templom előtt a jelmezesek megelevenítették Szent Márton életének azt a jelenetét, amikor a római birodalom katonájaként megosztotta köpenyét egy didergő koldussal.

A program ünnepi misével folytatódott, melyet Orbán István kanonok, esperes, plébános celebrált. Szentbeszédében emlékeztette a gyerekeket Szent Márton jelmondatára: „Nem vonakodom a munkától”. Ez a katolikus iskola diákjainak azt jelenti, hogy bármennyi talentummal is születnek, azt szorgalmukkal, igyekezetükkel kell megsokszorozniuk.

Forrás és fotó: Szent László Katolikus Általános Iskola, Sárvár

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria