A Szent Mór diákjai az iskolai tájfutó-világbajnokságon

Hazai – 2015. március 4., szerda | 15:22

Április közepén Törökországban rendezi a Nemzetközi Iskolai Sportszövetség a tájékozódásifutó-világbajnokságot, melyen a pécsi Szent Mór Katolikus Iskolaközpont két csapata képviseli hazánkat – tájékoztat a Pécsi Egyházmegye.


A megmérettetésre összesen huszonegy ország nevezett. A versenyre Kínából, Brazíliából és Új-Zélandról is érkeznek. Három versenyszám: sprint, normál táv és váltófutás szerepel az iskolai tájékozódásifutó-világbajnokság programjában.

Magyarországról a Szent Mór Katolikus Iskolaközpont fiú- és lánycsapatának nevezését is elfogadták a szervezők. A csapattagok mindannyian a PVSK tájfutói. Vannak köztük többszörös magyar bajnokok is egyéniben és csapatban, de az egyik legesélyesebb futó, Viniczai Csenge ifjúsági Európa-bajnokságon és junior világbajnokságon is részt vett már.

Az elmúlt három évben a tájékozódásifutó-diákolimpia legeredményesebb iskolájának járó különdíjat is a Szent Mór sportolói érdemelték ki. Bayer László, a pécsi iskolaközpont igazgatóhelyettese elmondta: „Az iskolai tájékozódásifutó-világbajnokság április 18–24. között lesz a törökországi Antalyában. A verseny nehéz, sziklás terepen lesz, de a Szent Mór-osok jó esélyekkel indulnak a színvonalas küzdelemben.”

Fotó: Pécsiegyházmegye.hu

Magyar Kurír