A pécsi Szent Mór-iskola diákjai a legjobb elsősegélynyújtók

Kishírek – 2015. június 5., péntek | 11:47

Az ország legjobb életmentői idén Somogy, Baranya és Pest megyéből kerültek ki. A középiskolások kategóriájában a Szent Mór Katolikus Iskolaközpont csapata nyerte meg a május 30-án rendezett országos versenyt – tájékoztat a Pécsi Egyházmegye.

A Magyar Vöröskereszt 44. alkalommal szervezte meg országos elsősegélynyújtó versenyét, ezúttal Pécsen. Május 30-án összesen 260 fiatal adott számot elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtási ismereteiről a 20 állomásos körpályán Pécs belvárosában.

A versenyben részt vevő csapatokat az Országos Mentőszolgálat szakemberei értékelték. A program lebonyolítását több mint 200 vöröskeresztes munkatárs és önkéntes segítette, míg a baleseti szituációk 73 képzett imitátor segítségével elevenedtek meg.

Az ifjúsági kategória dobogójának legfelső fokára a pécsi Szent Mór Iskolaközpont csapata állhatott fel, a másodikok a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának diákjai lettek, a harmadik helyen pedig a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium tanulói végeztek.

A gyermek kategória legjobbja a Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapata lett Somogy megyéből, a második helyen a váci Árpád Fejedelem Általános Iskola csapata végzett, a harmadik helyet pedig a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola versenyzői szerezték meg.

A felnőtt kategória győztes elsősegélynyújtója a Pest megyei Templomdomb Devils csapat lett. A kategória második helye a miskolci Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola csapatának járt, a harmadik pedig a budapesti Független Elsősegélynyújtóknak.

Fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír