Rómába szállítják Szent Pio atya és Szent Leopold Mandić földi maradványait

Kitekintő – 2015. október 6., kedd | 17:59

A két kapucinus szent földi maradványait Ferenc pápa szándékából 2016. február 1-jén Rómába szállítják. Szent Leopold Mandićé Padovából, Szent Pio atyáé San Giovanni Rotondóból érkezik a Vatikánba.

A 2015. december 8-án kezdődő irgalmasság szentéve alkalmából a két szent földi maradványai 2016. február 1-jén érkeznek az örök városba, és két napig a Falakon kívüli Szent Lőrinc-bazilikában helyezik el őket – tájékoztat Mauro Jöhri kapucinus főelöljáró levelében. Örömének ad hangot, hogy Ferenc pápa e két jelentős személyt választotta, akik Isten irgalmasságát a kiengesztelődés szentségének kiszolgáltatása által közvetítették.

Az elöljáró emlékeztet, hogy február 2-án, a megszentelt élet napján imavirrasztást tartanak a Falakon kívüli Szent Lőrinc-bazilikában, amelyre a Rómában élő szerzeteseket és szerzetesnőket várják. Február 4-én a két urnát a San Lorenzo in Lauro római templomba szállítják át, amely a Pio atya-imacsoportok találkozási helye. Február 5-én ünnepi körmenetben viszik át Szent Pio atya és Szent Leopold Mandić földi maradványait a Szent Péter-bazilikába, ahol a szent kapu közelében helyezik el őket. Február 14-én térnek vissza Padovába, illetve San Giovanni Rotondóba.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria