Szentmisében emlékeztek meg az egy éve elhunyt Seregély István érsekről Egerben

Hazai – 2020. január 3., péntek | 13:40

A 2018. december 31-én elhunyt korábbi egri főpásztorra, Seregély István érsekre emlékeztek az egri bazilikában bemutatott év végi hálaadó szentmisében szilveszter napján.

Az év utolsó napján Ternyák Csaba érsek szentbeszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy Isten az, aki az embert az időbe helyezte. Isten feltárja magát az időben, lehetőséget adva az ember számára, hogy minél mélyebben megismerhesse Őt.

A főpásztor hangsúlyozta, az Egyház a mai napon lelkiismeret-vizsgálatra hív. Hálát adunk minden jóért, amit kaptunk, és visszagondolunk hiányosságainkra, bűneinkre. A köszönet alázatra tanít, a bocsánatkérés pedig megtisztít, és erőt ad az újrakezdésre.

Ternyák Csaba beszéde végén megemlékezett a 2018. december 31-én elhunyt korábbi egri főpásztorról, Seregély Istvánról is. Méltatta elődje kötelességtudatát, szolgálatát; mint mondta: cselekedetei felejthetetlenné teszik őt.

A szentmise végén a feltámadás dicsőségét hirdető húsvéti gyertya fényénél imádkoztak a hívek Seregély István lelki üdvösségéért.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria