Szerelmi kalandtúrát tartottak a házasság hetében Sopronban

Hazai – 2017. február 20., hétfő | 19:04

Sopronban első alkalommal tartottak nagyobb szabású rendezvénysorozatot február 5. és 18. között a házasság hete országos programjához kapcsolódva a Magyarországi Schönstatt Családmozgalom soproni közösségének szervezésében.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A szervezők vágya az volt, hogy minél több házaspár felfrissüljön a programok által, feléleszthessék az „első szerelem tüzét” és kiálljanak a házasság értéke mellett. Vallják, hogy a házasság nem megfoszt a kiteljesedéstől és az önmegvalósítástól, hanem a legizgalmasabb terepet biztosítja személyiségünk igazi kincseinek felszínre hozására. A párok regisztráció után, „utazólevél” segítségével végigjárhatták a felkínált programokat, és a helyszíneken matricát gyűjthettek. A város számos vállalkozója: éttermek, cukrászdák, virág- és ajándékboltok nagy nyitottságot mutatva csatlakoztak ehhez a kezdeményezéshez, és különféle kedvezményeket biztosítottak a hozzájuk betérő párok számára.

A kettesben eltöltött lehetőségeken kívül izgalmas előadásokat is hallgathattak a résztvevők: Alföldi Zoltán és Ágnes Tedd könnyűvé énnekem ezt a nehéz hűséget címmel a házastársi hűség megőrzésének lehetőségeiről, útjáról beszélt; Hegedűs Endre és Katalin zongoraművész házaspár, a tavalyi házasság hete „arcai” négykezes koncertet adtak és pódiumbeszélgetés keretében saját házasságukról meséltek. Egy fiatal kaposvári házaspár, Szeifert Máté és Zsófia Királyfiból zsarnok, királylányból boszorkány címmel arról tartott előadást, hogyan és miért változik meg a házasság során a korai szép kép társunkról, és mit tehetünk azért, hogy ne váljunk „zsarnokká” és „boszorkánnyá” kapcsolatunkban.

A programok két héten át zajlottak, a zárórendezvényre február 18-án, szombat délután került sor: Sopron város szívében, a Hűség-kútnál a jegygyűrűre emlékeztető élő gyűrűket alkotva a részt vevő házaspárok egy régi virágéneket énekeltek el együtt: „Tied vagyok, rabod vagyok, megkötözött foglyod vagyok, édesem” – hangzott fel a refrén.

Támogatói felajánlásoknak köszönhetően nyereményeket is kisorsoltak: hét házaspár tölthet majd el kettesben egy-egy hétvégét vagy egy szép napot wellnessfürdőben, szállodában.

A zárórendezvény része volt a 17 órakor kezdődő hálaadó szentmise, amelyet Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mutatott be a Szent György-templomban. A főpásztor homíliájában arról beszélt, hogy a kitartó szeretet és a hit szorosan összefügg egymással, és a mai fiatalok félelme az elköteleződéstől a hitben való gyökerezés hiányából fakadhat. A szentmise alatt a házaspárok megerősíthették a házasságkötéskor egymásnak tett esküjüket, és püspöki áldásban részesültek.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria