„Szeretetutakon” járt Pápai Lajos – KÉPGALÉRIÁVAL

Hazai – 2014. december 19., péntek | 13:57

Pápai Lajos megyéspüspök idén is ellátogatott három olyan intézménybe, ahol rászorulók és szükséget szenvedők laknak. Az idei „szeretetútra” Szabó György egyházmegyei karitászigazgató kíséretében került sor december 18-án – tájékoztat a Győri Egyházmegye.

KÉPGALÉRIA – kllikk a képre!

A győri Anya-, Csecsemő- és Gyermekotthont, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény és Gyermekotthont, valamint a likócsi Segítőházat nem üres kézzel kereste fel a főpásztor: a szeretet szavai mellé kézzelfogható, hasznos adományokat is vitt.

A győri Anya-, Csecsemő- és Gyermekotthonban műsorral fogadták Pápai Lajost a lakók, akik édességet, valamint krétát, filctollat, illetve építőkocka-játékokat kaptak jutalmul. Az intézmény vezetője, Várnai Viktória elmondta: az ott lakó mintegy ötven nehéz sorsú gyermek és leányanya nagy hasznát veszi az adományoknak.

Ezt követően a Bárczi-iskola karácsonyi ünnepségére volt hivatalos a győri megyéspüspök, melyen a gyerekek, a szülők és a dolgozók mellett az iskola minden jótevője, többek között Vincze Ottó válogatott labdarúgó és Kammerer Zoltán olimpiai bajnok kajakozó is jelen volt. Köszöntője után Borsfai László igazgató együtt gyújtotta meg a püspökkel a gyertyákat az adventi koszorún. A karácsonyi műsor keretében meseelőadásra is sor került, melynek költségeit idén a Győri Egyházmegye állta.

A „szeretetút” harmadik állomásaként egy győri kertvárosi szociális intézménybe, a likócsi Segítőházba érkezett Pápai Lajos, ahol körülbelül százötven, tartós élelmiszerrel, ruhával és gyümölccsel teli csomagot osztott szét a hajléktalanok között. A győri Prohászka-iskola diákjai Pusztai László és Horváth-Hutás Rita tanárok vezetésével rövid műsort adtak az egybegyűlteknek, majd a főpásztor mondott rövid beszédet. Kápláni működésének egyik kedves élményét felidézve kiemelte: az igazi ajándék nem pénzben vagy hatalomban mérhető, hanem az isteni szeretetben, melyet mi is ingyenesen ajándékozhatunk egymásnak.

Fotó: Ács Tamás

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria