Szeretetmorzsa a betlehemi békeláng fényénél Csíkszeredában

Külhoni – 2015. december 22., kedd | 15:02

Tizenhárom civil szervezet összefogásából idén is adventi „szeretetmorzsával” ajándékozták meg a csíkszeredaiakat a város karácsonyfája mellett, december 18-án.


A közelgő ünnepre való ráhangolódásként az adventi rendezvényen zeneszó mellett tölthettek el néhány kellemes percet a Majláth Gusztáv Károly térre kilátogatók vagy az éppen arra járók, ahol forró teával és zsíros kenyérrel kínálták őket a civilek. Emellett mindenkit kis ajándékkal leptek meg, hogy minél többen megtapasztalják: adni és kapni egyformán öröm. A Sunshine együttes mellett a cserkészcsapatok tagjai is alkalomhoz illő dalokkal ajándékozták meg a jelenlévőket.

„A mai világban, amikor mindenki rohan, amikor nem tudunk egymásra figyelni, arra gondolt tizenhárom civil szervezet, hogy jó lenne az embereket egy rövid időre megállítani, az egymásra figyelésre hangolni. Ez egy olyan alkalom, amikor az üzletember, a szegény, a koldus egy helyen fogyaszthatja el a teát, a zsíros kenyeret” – fogalmazott Dánél Sándor, a Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért elnöke, a rendezvény szószólója.


A korábbi évekhez hasonlóan a Csík körzetbeli cserkészek jóvoltából idén is lehetőség adódott, hogy az érdeklődők átvegyék a betlehemi Születés temploma örökmécseséről meggyújtott békelángot. A lángot Betlehemből repülőn hozták el Bécsbe, ahová egy központi ünnepségre szerte Európából érkeztek cserkészek, hogy saját országukba továbbvigyék a lángot – mondta el Szőcs Szilveszter, a madéfalvi 139. Számú Tamás András Cserkészcsapat vezetője.


Az adventi rendezvény szervezői a következők voltak: Szent Tamás Alapítvány, Gyulafehérvári Caritas, Családi Elhelyező Központok Szövetsége, Csíki Anyák Egyesülete, Romániai Magyar Cserkészszövetség – Csík körzet, Csibész Alapítvány, Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért, Fokoláre mozgalom, Csíki Apák, Anyák és Apróságok Krisztusi Közössége, Márton Áron Katolikus Férfiak Szövetsége, Szent György Lovagrend, Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete, Hargita Megyei Vöröskereszt.

Forrás és fotó: Székelyhon.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria