Szerzetesek gyalogos zarándoklatát tartják áprilisban

Megszentelt élet – 2019. február 23., szombat | 16:35

Gyalogos zarándoklatra várják a magyarországi szerzeteseket. A Ferences Szegénygondozó Nővérek szervezésében meghirdetett zarándoklatot Magyarországon élő szerzetesközösségekért ajánlják fel. A résztvevők április 26-án indulnak Szécsényből, és 28-án érkeznek Mátraverebély-Szentkútra.

„... hogy hivatásunkat hitelesebben éljük meg; a mai világban, fogyasztói társadalmunkban tudjunk kiállni értékeink mellett, tudjunk radikálisan kitartani Isten mellett, fogadalmainkban” – fogalmazzák meg a szervezők a szerzetesek közös zarándoklatának célját.

„Odaadott életünk példájából születhetnek új hivatások, a személyes és mély istenkapcsolat kisugárzása vezethet másokat is Isten felé – szerepel az április 26–28-ra meghirdetett zarándoklat kiírásában. – Imádkozzunk együtt belső megújulásunkért! Isten hívása nekünk is szól: Szentek legyetek! Nem nagy dolgokra kell itt gondolnunk, csak a mindennapok hűségére, a szeretetben való növekedésre, Istennel való kapcsolatunkra... Zarándokoljunk hát együtt testben és lélekben, hogy Isten kegyelme formálhasson minket olyan szerzetesekké, akikben kedvét leli.”

A Szécsényből április 26-án induló zarándoklat programja ITT található.

Jelentkezési határidő: április 8., hétfő (24 óráig)

Részvételi hozzájárulás: 7000 forint/fő. A zarándoklat fennmaradó költségét a szerzetesi iroda fizeti.

Érdeklődni Teréz nővérnél lehet: magosarj@gmail.com

„Zarándokoljunk és imádkozzunk együtt!” – írják a Ferences Szegénygondozó Nővérek. Szeretnének imádsággal készülni, így azok is bekapcsolódhatnak, akik koruk vagy egészségi állapotuk miatt nem tudnak részt venni a zarándoklaton.

Forrás és fotó: Szerzetesek.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria