Szocska Ábel is együtt játszott a máriapócsi óvodásokkal

Hazai – 2017. október 2., hétfő | 10:35

Közösségi napot rendeztek szeptember 20-án a máriapócsi Ékes Virágszál Görögkatolikus Óvodában: a gyermekek e napon vehették birtokba azt az új kombinált mászókát is, melyet a Lego Manufacturing Kft. által meghirdetett pályázaton nyert az intézmény.

A mászóka megépítésében a nyíregyházi Lego-gyár egy dolgozója, Fibi Gyula működött közre. Fibi Gyula felesége, Ildikó az intézmény óvónője; együtt karolták fel az ötletet, hogy megtörténjen az óvoda régi, az idők folyamán balesetveszélyessé vált mászókájának cseréje.

A munkálatokat Székelyföldi Zoltán, a munkavállalói kapcsolatok koordinátora irányította és felügyelte: az építkezés és összeszerelés az óvoda dolgozóival együttműködve, közös összefogással fejeződött be.

Az átadás napján, szeptember 20-án nemcsak a mászókának örülhettek a máriapócsi óvodások: Lego-kockák is érkeztek, sőt, akik elfáradtak az építőjátékban, kézműves-foglalkozáson vehettek részt, melynek alapanyagait szintén a Lego adományozta.  A nap folyamán Szocska Ábel nyíregyházi apostoli kormányzó is meglátogatta az óvodát, aki beszélgetett és játszott is a gyermekekkel.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

 

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria