Szombathely német testvérvárosa támogatja a Szent Márton-plébániatemplomot

Hazai – 2015. március 27., péntek | 10:48

A Szombathely testvérvárosából, Kaufbeurenból érkezett delegációval ünnepelte a szombathelyi Szent Márton-plébánia közössége a március 21-i szentmisét. A német város támogatással járult hozzá a Szent Márton-templom felújításához. A Szombathelyi Egyházmegye tudósítása.


A bajorországi várost László Kasztner, a Kaufbeureni Testvérvárosi Egyesület elnöke és Johann Sirch, a Szent Márton Plébánia Egyházzenét Támogató Egyesületének elnöke képviselte.

A kétnyelvű mise keretében László Kasztner magyar nyelven méltatta Szent Márton szolidaritását, a krisztusi szeretetet, melyről a keresztények az iskolában, a munkahelyen, a munka világában és a társadalomban nap mint nap tanúságot tesznek. Ünnepélyes keretek között átadta a Szent Márton-plébánia közösségének és a Crescentia-kolostor ferences nővéreinek a Kaufbeureni Testvérvárosi Egyesület adományát.

Schauermann János plébános elismeréssel szólt a két város közötti, több mint húsz éve fennálló testvérkapcsolatról. Beszámolt a templom külső és belső felújításának terveiről. A kriptában úgynevezett „cella memoriae” kialakítását tervezik. Itt a zarándokok megismerhetik a templom építésének történetét, a román és gótikus kori templom köveit.

Fotó: Molnár Péter

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria