Táborozással indították a tanévet a soproni Szent Pál-kollégium diákjai

Hazai – 2016. október 12., szerda | 10:51

Összerázó, ismerkedő hétvégét tartottak szeptember 16. és 18. között a soproni Szent Pál Katolikus Szakkollégium diákjai a Sopron melletti Brennbergi-völgyben – tájékoztatott Bojtos Rita, a kollégium diákbizottságának titkára.

Szeptember 17-én, szombaton a déli harangszóra vendégül érkezett a diákok közé a kollégium fenntartója, Veres András győri megyéspüspök, aki meghitt, tábori körülmények között tartott szentmisét, majd együtt ebédelt a kollégistákkal, akiknek közben lehetőségük nyílt elbeszélgetni a főpásztorral. A diákok ezt követően külön-külön is bemutatkoztak, és megvitattak bizonyos kollégiumot érintő kérdéseket.

Veres András püspök elmondta, szeretettel fordul az úgynevezett „katkolis” egyetemisták felé, szeretné megismerni őket és a szárnyai alá venni a Soproni Egyetemi Lelkészség kis csapatát.


A Brennbergi-völgyi hétvége során különböző játékok segítségével ismerhették meg egymást jobban a kollégisták, különösen az újonnan beköltözöttek. Van, aki gyorsaságával, van, aki ügyességével és van, aki tudásával emelkedik ki a többiek közül, így alkotnak egy jó, katolikus fiatalokból álló közösséget a soproni Szent Pál Katolikus Szakkollégium lakói.

Fotó: Bojtos Rita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria