Tamásvasárnap pappá szentelték Iski Pétert

Hazai – 2017. április 26., szerda | 19:38

Április 23-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértón Kocsis Fülöp metropolita az egyházi rend szentségében részesítette Iski Pétert.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A szertartáson Kocsis Fülöp metropolita a nagyheti, húsvéti és tamásvasárnapi eseményeket felidézve elmélkedett, kifejtve, hogy baj, ha azok minden évben megmaradnak passiójátéknak, színdarabszerűen bemutatott történésnek. „Az ünnepnek életünket kell átformálnia úgy, hogy minden évben változtasson, egyre jobbá tegyen a böjtünk és az azt követő ünneplésünk. Szabad ehhez Tamás apostollal kérdéseket megfogalmazni, mert a válaszok érlelik a hitünket” – fogalmazott.

Kocsis Fülöp a papszentelés kapcsán a nagycsütörtöki eseményre is kitért: „Az apostolok valószínűleg csak később, akkor fogták fel, mi történt-történik, amikor ugyanazt cselekedték az ő emlékezetére. Tették az apostolok, tették azóta is utódaik, köztük az újszentelt édesapja is, apósa is, és a mai naptól teszi, tegye ezt Péter tisztelendő atya is” – buzdított a metropolita.

A liturgia végén Szocska Ábel apostoli kormányzó is köszöntötte a fiatal papot: „Menj, és hirdesd az Ő feltámadását, egész életedben!”

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria