Társadalmi célú hirdetés a keresztényüldözésről a pápa tanúságtételével

Kitekintő – 2016. február 3., szerda | 15:13

A Szükséget Szenvedő Egyház (Kirche in Not) szervezet új kezdeményezéssel, az olasz médiában bemutatandó társadalmi célú hirdetéssel igyekszik felhívni a figyelmet a napjainkban zajló keresztényüldözésre.

Január 31-től február 6-ig harminc másodperces társadalmi célú hirdetést mutatnak be az olasz televízióban, rádióban és más médiaeszközökön a Mediaset olasz kereskedelmi televíziótársaság együttműködésével.

A hirdetés a Szükséget Szenvedő Egyház misszióját mutatja be, és elítéli a keresztényüldözést. Ferenc pápa tanúságtétele is megjelenik a figyelemfelhívó összeállításban. A Szentatya többször is az üldözött egyház iránti szeretetközösség és testvériség jelképének nevezte a pápai alapítványt.

A félperces szpot a Szentatya szavaival kezdődik, amelyeket 2015. március 15-én az Úrangyala imádság alkalmával mondott: „Testvéreink vérüket áldozzák pusztán azért, mert keresztények.”

„Sokak hallgatása közepette egy olyan óriás, mint Ferenc pápa soha sem szűnik meg emlékeztetni a keresztények üldözésére, amely ma is számos országban zajlik. Nem létezik jobb kifejezés az ő szavainál, amely leírná a világ 200 millió kereszténye által megélt drámát” – fogalmazott Alessandro Monteduro, a Szükséget Szenvedő Egyház olaszországi szervezetének vezetője.

A társadalmi célú hirdetés azon számos kezdeményezés közé tartozik, amelyekkel az alapítvány elítéli a keresztényüldözést és fel kívánja ébreszteni az emberek figyelmét és érzékenységét. A szervezet emellett meghívta III. Junan szír katolikus pátriárkát Olaszországba február első hetében, hogy tegyen tanúságot az üldözésről és a súlyos nehézségekről, amelyekkel a keresztényeknek szembe kell nézniük. A következő hónapokban Szíriából és Pakisztánból is érkeznek tanúságtevők, akik találkoznak majd a média képviselőivel és a legnagyobb olasz városok lakosaival, hogy tájékoztassanak helyzetükről.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria