Tartósélelmiszer-gyűjtés Győrben és Kaposváron

Hazai – 2018. december 12., szerda | 10:43

Az adventi időszak előtti hétvégén, november 23–25. között a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködésben tartós élelmiszert gyűjtött a Győri Egyházmegyei Karitász. Kaposváron ezekben a hetekben folyamatosan gyűjtenek a rászorulóknak, az adományokat december 31-ig várják.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A győri Szigethy Attila úti Tesco áruházban megtartott akció során csaknem 1,3 tonna élelmiszer gyűlt össze, melyet egységes csomagokba rendeztek a Karitász munkatársai és önkéntesei. December 3-án délelőtt összesen százhúsz család kapott a csomagokból, illetve az idén újonnan indult Angyalbatyu segélyakció keretében néhány kisebb játékot kaphattak a kisgyermekes családok.

A Kaposvári Egyházmegyei Karitász a „Tárjátok ki szíveteket” program keretében kezdett közös gyűjtésbe a kaposvári WEST kis- és nagykereskedelmi üzlettel. Az adományként kapott tartós élelmiszerekkel azokat a családokat, idős embereket szeretnék támogatni, akiknek a közeledő ünnep nem lehetne teljes az adakozók segítsége nélkül. A gyűjtés egészen december 31-ig tart, mert a szervezet célja, hogy a családoknak ne csak az ünnepekben segítsenek, hanem a hétköznapokban is.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász; Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria