Te se hagyd ki, MI SE fogjuk! – Szentmisék egyetemistáknak Debrecenben

Hazai – 2019. március 9., szombat | 17:33

Holnaptól, március 10-étől minden vasárnap 19:30-kor szentmisét mutatnak be egyetemisták számára a debreceni Megtestesülés-plébánia templomában. A szentmisék után kötetlen találkozásra várják az egyetemistákat. Az alkalmakat a Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség szervezi.

Törő András, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspökének titkára tavaly augusztus óta a Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség vezetőjeként kapcsolódik be a hallgatók hétköznapjaiba. Egyetemi lelkészként kiemelt feladata, hogy a fiatalokat kísérje, és élővé tegye a Krisztus-követést az egyetemisták mindennapjaiban.

Ennek titkát és kulcsát a jelenlét adja: jelen lenni a fiatalok között. A találkozás, a közösség ereje olyan mozgatórugó, amelyre sóvárog a világ. Egyetemistaként új kihívásokkal találják magukat szembe a fiatalok, addig ismeretlen élethelyzetekbe kerülnek. Hogyan lehet ebbe a sodrásba beemelni Istent? Az egyetemi lelkész feladata pontosan ebben áll: újra és újra megtalálni azokat a mozzanatokat és területeket, ahol be tud lépni abba a dinamikusan fejlődő valóságba, amely egy fiatal életét jellemzi. Ilyen lépések és belépések, egymásra hangolódások és kapcsolódási pontok az egyetemi lelkészség szervezésében zajló találkozások, az élet kérdésire fókuszáló beszélgetések és kötetlen programok. Mindezek élményt adnak, amely által a fiatalok otthon érezhetik magukat az Egyházban, és innen erőt merítve tudnak útjukra indulni, hogy a hétköznapok küzdelmeit megvívják, csodáit pedig megéljék.

A debreceni egyetemi lelkészség márciustól új küldetést vállalt: szentmisére hívják az egyetemi hallgatókat. Az egyetemhez közeli templomban, hallgatóbarát időpontban várják (nem csak) a fiatalokat, hogy együtt tapasztalják meg a találkozást Istennel, önmagukkal és társaikkal. A szentmise fiatalos lelkülete, a közös szolgálat és az utána következő kötetlen beszélgetés az örömteli Krisztus-követésre és a hit életszerű gyakorlására bátorítja az egyetemistákat. Törő András kiemelte: a közös szentmisék nem elvesznek a fiatal idejéből és életéből, hanem betöltik azt!

A Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség munkájáról itt tájékozódhattok: delelkes.dnyem.hu.

Forrás és fotó: Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria