Telefonos „találkozások” kórházakban

Hazai – 2020. április 9., csütörtök | 18:39

A Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálat „Legyünk Isten meghallgató, odafigyelő, tapintatos, türelmes, érdeklődő arca a másik ember számára” mottóval beszélgetőtárs- szolgálatot indított a Szeged-Csanádi Egyházmegye területén működő klinikákon, kórházakban.

A Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálat igyekszik megtalálni azt a helyet és kapcsolódási módot, ahol a legtöbbet tehetnek azokért, akiket a látogatási tilalom idején nem lehet felkeresni, akiket nem tudnak a rokonok, barátok, ismerősök a személyes jelenlétükkel támogatni.

Arra hívják a betegeket, hogy a látogatási tilalom ideje alatt telefonon, internetes vonalon keressék fel a kórházlelkészi szolgálat munkatársait, akik várják hívásaikat, akikkel megoszthatják gondolataikat, örömüket, fájdalmukat. E hívások elfogadó, együttérző emberi beszélgetések – kapcsolódási lehetőség a külvilággal: mintha kedves szomszédját vagy munkatársát hívná, elmondhatja érzéseit, félelmeit, és kérdezhet, érdeklődhet a külvilágról.

Az intézetek osztályain kihelyezett plakátokon és a pasztorális helynökség honlapján találhatják meg a Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálat munkatársainak és katolikus kórházlelkészeinek elérhetőségeit mindazok, akik jó szóra, figyelemre, egy jó beszélgetésre vágynak.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegyei Pasztorális Helynökség, CsaládKözPont

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria