Templombúcsút tartottak Detroitban

Külhoni – 2013. szeptember 19., csütörtök | 12:03

Szeptember 15-én hálaadó szentmise keretében emlékeztek a detroiti magyar Szent Kereszt-plébániatemplom felszentelésének évfordulójára.

A templomot 1925. szeptember 20-án Michael Gallagher detroiti püspök szentelte fel. Erről az eseményről is megemlékezett Kiss G. Barnabás ferences plébános, aki szentbeszédében, a Szent Kereszt megtalálásának történetét felidézve, arra bíztatta híveit, hogy emeljék magasba a keresztet, vállalva a napi kereszthordozást.

A templombúcsú újabb alkalmat adott a jelenlevőknek, hogy emlékezzenek a múltra, ünnepeljék a jelent, és bizalommal tekintsenek a jövőbe. A szülőhazától távol, a hit évében a szentmise ünneplése újabb megtartó és összetartó erőt jelentett a közösségnek.

A szentmisében ősi magyar énekek hangzottak fel. A liturgia végén gyermekek, fiatalok és felnőttek meghatódva fejezték ki tiszteletüket Jézus keresztjének ereklyéje előtt – írta tudósításában Kiss G. Barnabás OFM, a Külföldi Katolikus Magyar Lelkipásztori Szolgálat észak-amerikai delegátusa.

A szentmise után a Márton Áron nagyteremben több száz hívő folytatta a búcsúi ünneplést. Az ünneplés során került sor Ligeti Angelus ferences kitüntetésére.

Magyar Kurír