Teológiai szabadegyetem indul a Szlovákiában élő magyar anyanyelvűek számára

Külhoni – 2015. október 13., kedd | 16:57

A Nagyszombati Egyetem pozsonyi székhelyű Teológiai Kara a budapesti Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolával együttműködve magyar nyelvű szabadegyetemet indít Pozsonyban a 2015/2016-os akadémiai évtől.

A magyar nyelvű szabadegyetem Pozsonyban, amely az érdeklődők szentírás-tudományi, teológiai és egyháztörténelmi ismereteit kívánja elmélyíteni, október 24-én, szombaton veszi kezdetét. A kezdeményezés első évfolyamát 8.30-kor szentmise nyitja meg a Nagyszombati Egyetem pozsonyi székhelyű teológiai karának kápolnájában.

A nap folyamán kerül sor a hivatalos beiratkozásra is, valamint a késő délutáni órákig előadások lesznek, mégpedig biblikus és fundamentális teológiából. Szeretettel várják lentkezők mellett azokat is, akik szívesen tekintenék meg az első előadásokat. A további előadások időpontjai a következő szombatokon lesznek: 2015. november 21., 2016. február 20., március 12., április 23. és május 21.

A szabadegyetem – amelyre negyven év feletti, érettségi vizsgával rendelkező személyek jelentkezését várják – lehetőséget kínál újabb ismeretek elsajátítására a Szentírás, spiritualitás, erkölcstan, egyháztörténelem, liturgika és dogmatika egyes témáit illetően. Minden találkozáskor alkalom nyílik majd magyar nyelvű szentmisén részt venni, valamint lelkiatyával történő beszélgetésre is.

A tanulmányok ideje egy akadémiai év. Az év folyamán hat szombaton lesz alkalom a találkozásra. Minden szombaton nyolc előadásra kerül sor, az előadások 45 percesek. A szemeszter végén a hallgató egy munkát ad le, amit olyan témából ír, amely leginkább megszólította őt.

A jelentkezés részleteiről a Pozsonyikatolikusok.sk oldalon lehet tájékozódni.

Fotó: Pozsonyikatolikusok.sk

Molnár Tamás/Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria