Teremtés hete programsorozat kezdődött a budapesti Patrona Hungariae Iskolaközpontban

Megszentelt élet – 2015. szeptember 28., hétfő | 18:06

Szeptember 28. és október 4. között a teremtett világ értékeit középpontba állító programsorozatot tartanak a Boldogasszony Iskolanővérek budapesti intézményében. A hetet családi nap zárja teremtésvédelmi kerekasztal-beszélgetéssel.

Az urbanizáció hatásai az emberre és a környezetre, a kereskedelem és környezetvédelem, a pénz hatása a teremtett világra, gyermekeink jövője, a teremtett világ megismerése, az utazás hatása a környezetre, a befogadás és megosztás témáit dolgozzák fel a Patrona Hungariae Iskolaközpontban a teremtés hete programsorozat keretében. A Ferenc pápa szeptember 28-án magyarul is megjelent Laudato si’ kezdetű enciklikáját középpontba állító rendezvényen kirándulással, múzeumi látogatással, kézműves-foglalkozásokkal, a képzőművészet és az irodalom eszközeivel közelednek a teremtés hete témáihoz a diákok.


A sorozat kiemelt eseménye lesz október 2-án az iskolaközpont általános iskolájának hagyományos befogadó szentmiséje, mely a szeptemberben tanulmányaikat megkezdő elsősök ünnepélyes beavatása, az intézményhez tartozás megerősítését célzó szertartás.

A teremtés hetét október 3-án családi nap zárja. Az iskolaközpont a teremtett világ védelméről rendez kerekasztal-beszélgetést, melynek résztvevői Hölvényi György európai parlamenti képviselő, Nobilis Márió, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanára, valamint ifj. Zlinszky János, a PPKE ÁJK Környezetjogi Tanszékének tanára lesz. A beszélgetést Kükedi Zsolt helyi gazdaság- és közösségfejlesztési szakértő vezeti majd.

A családi nap kertében adják át A Patrona Hungariae épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva című, KEOP-5.5.0/E/12-2014-0008 számú pályázatnak köszönhetően megvalósult beruházást.

Fotó: Thaler Tamás; Patrona Hungariae Iskolaközpont

Magyar Kurír

(té)

Kapcsolódó fotógaléria