Természeti katasztrófák megelőzésére tanított a Nagybecskereki Püspökségi Caritas

Külhoni – 2018. június 25., hétfő | 15:04

Több iskola is részt vett abban a programban, amelyet 2018 tavaszán indított a Nagybecskereki Püspökségi Caritas, hogy a természeti katasztrófák megelőzésére és a környezet megóvása tanítsa a diákokat. A program június első hetében zárult az egyes intézményekben.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A program során – melyet a németországi karitász is támogatott – több óra keretében foglalkoztak a tűz, az árvíz, a földrengés témájával a szajáni, tiszaszentmiklósi és hódegyházi iskolákban. A gyermekek megtanulhatták, hogyan kell viselkedni a természeti katasztrófák idején, valamint a legfontosabb telefonszámokat, amelyeket ilyenkor hívni kell.

Az iskolások érdekes alkotásokat készítettek hulladék anyagokból, de sok szép rajz és plakát is született, amelyekkel az iskolák folyosóit díszítették. A szajáni gyermekek a bemutató óra után ellátogattak a helyi tűzoltóságra és kipróbálhatták a különböző eszközöket, felmentek a toronyba, ahonnan megcsodálhatták a kilátást.

A több hetes programot különleges módon zárták le mindhárom intézményben. Szajánban június 5-én, a környezetvédelem napján karitászversenyt tartottak, amelyen a tanulók összemérhették tudásukat és ügyességüket. Az eredményhirdetés után a Nagybecskereki Püspökségi Caritas igazgatója, Halmai Tibor személyesen gratulált a diákoknak, és ajándékokkal jutalmazta meg őket. Az iskola pedig két hangszórókészletet kapott, valamint sok-sok labdával gyarapodott a tornaterem.

A tiszaszentmiklósi és hódegyházi iskolákban Csiszér László keresztény könnyűzenész tartott előadást és koncertet a gyermekeknek. A tiszaszentmiklósi tornateremben közel kétszáz gyermek gyűlt össze erre az alkalomra. Az előadás és a koncert két nyelven zajlott, miközben negyven tanuló egy karitászos társasjátékkal tíz csoportban versenyzett. Az eredményhirdetést követően Halmai Tibor itt is személyesen osztotta ki az értékes díjakat. A hódegyházi iskola labdákat, a tiszaszentmiklósi pedig két szabadtéri kosárlabdapalánkot kapott.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria