Tisztújító közgyűlést tartott a Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Hazai – 2016. április 25., hétfő | 10:01

Tisztújító közgyűlést tartott a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) április 23-án a budapesti Szent Imre Gimnáziumban, amelyen új elnököt, új főtitkárt és új elnökséget választottak a tagok.

A budapesti Szent Imre Gimnáziumban tartott közgyűlésen a tagok Kardosné Gyurkó Katalint választották az egyesület új elnökének.

Kardosné Gyurkó Katalin ötgyermekes édesanya, korábban a NOE főtitkára volt, munkájáért 2014-ben Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetésben részesült.

Az új elnök tevékenységével erősíteni szeretné a nagycsaládos helyi szervezetekkel való együttműködést, az egyesület gazdasági alapjait, valamint a NOE közösségeit.

A főtitkári teendők ellátásával a közgyűlés Bodroghelyi Csabát bízta meg, aki kétéves időtartamra vállalta a megbízást.

Az új elnökségi tagok: Fekete László, Joó Kinga, Komjátiné Bartos Nóra, Dr. Kutassy Jenő, Tóthné Nácsa Irén, Török Gábor Istvánné, Vári Ferenc lettek. Póttagként Hordósné Szabó Erika és Feketéné Battyáni Katinka jelölését fogadta el a tagság.

A közgyűlés alkalmával az egyesület díjazta azokat az önkénteseket és támogatókat, akik a legtöbbet tettek a családokért. A megjelent cégek, támogatók és tagok számára munkájuk, illetve támogatásuk köszöneteként NOE-díjakat, Hűség-díjakat, Bölcső-díjakat és okleveleket adtak át.

Az 1987-ben alakult egyesület jelenleg az egész országban több mint 250 helyi közösséggel és mintegy 14 000 tagcsaláddal rendelkezik. Az országos munkát hét regionális központ segíti. Önkénteseik száma megközelíti az 1500 főt. A NOE a családos közösségépítésen és értékőrzésen túl – melynek középpontjában a házasság és az élet védelme, az anyaság tisztelete áll – ellátja a családok érdekvédelmét és országos, valamint helyi rendezvényein vidám kapcsolatépítésre, szórakozásra is lehetőséget nyújt.

Forrás és fotó: NOE

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria