Tizedik éve együtt a babákért a Katolikus Karitász és a DM

Hazai – 2020. február 21., péntek | 12:20

A Drogerie Markt Kft. (DM) és a Katolikus Karitász együttműködésében 2011-ben indult el az „Együtt a babákért” elnevezésű akció, amelynek keretében a DM jelképes keresztszülői szerepet vállalva évente 260 rászoruló családnak adományoz fél évre elegendő pelenkát.

Február 18-án vidám hangulatú ünnepség keretében adták át a pelenkaadományokat tíz rászoruló családnak Érden a DM és a Katolikus Karitász képviselői.

Az esemény egyben a tíz éve tartó szoros együttműködés megünneplése is volt, melyen a cég képviseletében Hittner Krisztina, a Drogerie Markt Kft. PR- és ügyfélszolgálati csoportvezetője elmondta: köszönik a segélyszervezet munkatársainak és önkénteseinek, hogy segítséget nyújtanak az üzletláncnak „keresztszülői” vállalása teljesítésében azáltal, hogy az adományok valóban jó helyre kerülnek. Hisznek abban, hogy hatékonyan segíteni nem rövid ideig tartó akciók, hanem hosszú távú partnerségek által lehet igazán.

Joubert Lászlóné, a Katolikus Karitász gazdasági igazgatója köszönetét fejezte ki az adományozónak, hangsúlyozva, hogy a két szervezet közötti együttműködés mennyire egyedülálló hazánkban: nincs még egy olyan cég, amelyik ilyen komoly segítséggel állna ily hosszú idő óta egy szociális segítségnyújtást célzó ügy mellé: az üzletlánc az elmúlt tíz évben 170 millió forint értékű adománnyal segítette a nehéz helyzetben élő kisgyermekes családokat.

Soós Nagy Zsoltné Márta érdi karitászönkéntes arról beszélt, hogy a rászoruló családokkal a karitászcsoport és a helyi tanoda munkatársai napi kapcsolatban vannak, jól ismerik az egyes családok élethelyzetét, nehézségeit, és több módon igyekeznek segíteni nekik.

Majsik Piroska érdi nagymama, akinek unokája is részesül idén a pelenkaadományból, elmondta: gyermekeivel és unokáival együtt tizenöten élnek egy háztartásban, nehéz körülmények között. Az adomány nagy segítséget jelent nekik és sok más nélkülöző családnak, mert a pelenka megvásárlása hónapról hónapra nagy anyagi terhet jelent a kisbabát gondozó szülőknek. Az „Együtt a babákért” program lehetővé teszi, hogy az erre szánt összeget más fontos kiadásokra fordíthassák, s így életkörülményeik javulhassanak.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria