Tizedik alkalommal tartottak élő rózsafüzér-zarándoklatot Budapesten

Hazai – 2016. május 28., szombat | 21:37

Idén május 28-án, szombaton rendezték meg az egész Budapestet körüljáró élő rózsafüzér-zarándoklatot. A program kilenc, egyenként húsz kilométeres, egy időben megtartott zarándoklatból állt. A zarándokok az egész napos program végén öt különböző helyszínre érkeztek, ahol szentmisén vettek részt.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A pestszentlőrinci Havanna-lakótelepen Erdő Péter bíboros, Fóton Beer Miklós váci megyéspüspök, Nagytétényben Snell György esztergom-budapesti segédpüspök, Máriaremetén Esterházy László protonotárius, kanonok, Kerepesen pedig Horváth Zoltán protonotárius, kanonok mutatott be a hálaadó szentmisét.


Erdő Péter bíboros homíliájában kiemelte, mennyire fontos az évek óta megtartott élő rózsafüzér-zarándoklat, amellyel a rózsafüzért imádkozó hívő emberek körüljárták, körülimádkozták Budapest városát.

Beszédében a főpásztor az elhangzott evangéliumra (Lk 9,11b-17) utalva elmondta:  Jézus tanítványai, meg az érdeklődők, akik hallani akarják a tanítását, utána mennek még a sivatagba is, mert elsősorban szavára és tanítására éheznek. Egyedül vannak és magányosak azok, akik Jézust akarják követni, akik nála keresnek tanítást, gyógyulást. És ezt a magányosságot szólítja meg Jézus, erre válasz a kenyérszaporítás csodája is.


Erdő Péter elmondta, hogy a kenyérszaporítás csodájából konkrét tanulságokat kell levonnunk. Az első, hogy ennek a lakomának a házigazdája maga az Isten. A második nagy tanulság, hogy az apostolok és utódaik munkatársai ebben Jézusnak. Fontos továbbá, hogy azok, akik abból a kenyérből esznek, amit Jézus ad nekik, akiket Jézus tanítása gyűjtött egybe, azok egyetlen közösséget alkotnak. Nem lehetséges az, hogy szociális igazságtalanság legyen azok között, akik egy kenyérből esznek az Úr asztalánál. 


A főpásztor buzdította a jelenlévőket, hogy kérjék a Boldogságos Szűz Mária közbenjáró szeretetét, hogy békében, igazságosságban és tisztességben élhessenek Isten akarata szerint.

Fotó: Fábián Attila

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria